Great Wall Nepal Pvt. Ltd. - FAQ Nepal Visum

FAQ Nepal Visum

Wij hopen met deze pagina al uw visum vragen te kunnen beantwoorden. Mocht uw vraag hier niet beantwoord worden, dan kunt u deze via een bericht aan ons stellen. Wij zorgen dat u binnen drie werkdagen antwoord op uw vraag heeft.

  1. Heb ik een visum nodig voor Nepal?
  2. Kan ik bij aankomst een visum verkrijgen?
  3. Wat kost een visum?
  4. Hoe kan ik voor mijn "Visa on Arrival" betalen?
  5. Hoe lang duurt het verkrijgen van het "Visa on Arrival"?
  6. Kan ik mijn visum verlengen?
  7. Waar kan ik mijn visum verlengen?
  8. Wat kost het verlengen van een visum?
  9. Wat gebeurt er als mijn visum verlopen is?
  10. Ik ga vrijwilligerswerk doen; mag ik een toeristen visum aanvragen?

Klik op een vraag om naar het antwoord te gaan.

1.   Heb ik een visum nodig voor Nepal?


Bijna alle toeristen hebben voor Nepal een visum nodig. Alleen wanneer u over de Indiase nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig.

2.   Kan ik bij aankomst een visum verkrijgen?


Nagenoeg alle toeristen komen in aanmerking voor een zogeheten "Visa on Arrival". Alleen wanneer u houder bent van een paspoort uit een van de volgende landen en/of gebieden komt u niet in aanmerking voor een "Visa on Arrival": Nigeria, Ghana, Zimbabwe, Swaziland, Kameroen, SomaliŽ, Liberia, EthiopiŽ, Irak, Palestina, Afghanistan.

3.  Wat kost een visum?


Voor het aanvragen van een visum voor uw vertrek naar Nepal kunt u op deze website terecht voor het vinden van het dichtstbijzijnde consulaat. Hier leest u ook meer over de kosten.

Wanneer u een "Visa on Arrival" aanvraagt bedragen de kosten:
1 dag = $5,-
15 dagen = $25,-
30 dagen = $40,-
90 dagen = $100,-

Wanneer u paspoorthouder bent van een SAARC-land is het visum gratis voor een verblijf tot 30 dagen.

4.   Hoe kan ik voor mijn "Visa on Arrival" betalen?


Het VOA kan uitsluitend contant worden betaald. De makkelijkst wijze om het visum bij aankomst te voldoen is met de USD. U kunt echter ook betalen in een van de volgende valuta's: EURO, GBP, AUD, CAD, HKD, SD, Zwitserse Franc en Japanse Yen. Wanneer u betaald in een andere valuta dan de Amerikaanse Dollar dient u er rekening mee te houden dat u hiervoor een slechtere wisselkoers krijgt.

5.   Hoe lang duurt het verkrijgen van het "Visa on Arrival"?


Afhankelijk van de drukte op het vliegveld duurt het verkrijgen van het VOA op enkele hoogstuitzonderlijke situaties na niet meer dan een uur. Normaliter neemt dit korter in beslag. Alleen wanneer u de pech heeft met meerdere internationale vluchten tegelijk te arriveren is de wachttijd weleens langer. Om tijd uit te sparen kunt u het aanvraagformulier reeds voorafgaand aan uw reis invullen en meenemen. Zorg er ook voor dat u over een pasfoto en contant geld beschikt.

6.   Kan ik mijn visum verlengen?


Ja het is mogelijk uw visum in Nepal te verlengen. Per kalenderjaar kunt u maximaal 150 dagen op een toeristenvisum in Nepal doorbrengen. Wanneer u slim gebruik maakt van dit systeem kunt u dus maximaal 300 dagen achtereenvolgend in Nepal verblijven (aankomst in augustus en vertrek in mei).

7.   Waar kan ik mijn visum verlengen?


U kunt uw visum verlengen in het immigratie kantoor in Kathmandu of Pokhara. Het kantoor in Kathmandu is gelegen in Kalikasthan: Bekijk Kaart

In Pokhara is het immigratie kantoor gelegen nabij de tourist bus park op de NRB Road: Bekijk Kaart

Werktijden
Zondag tot Donderdag: 10 a.m. - 15 p.m.
Vrijdag: 10 a.m. - 13 p.m.

8.   Wat kost het verlengen van een visum?


De minimale kosten voor het verlengen van uw visum bedragen $30,- voor een verlenging tot 15 dagen. Voor verlengingen met een duur van meer dan 15 dagen bedragen de kosten $2,- per dag. Indien het visum na verlenging geldig moet zijn als multiple entry Visa wordt er een additionele $20,- in rekening gebracht.

9.   Wat gebeurt er als mijn visum verlopen is?


Wij raden u ten strengste aan uw visum niet te laten lopen. Dit met name om problemen bij uw vertrek te voorkomen. In het onfortuinlijke geval uw visum is verlopen bent u overgeleverd aan de handen van de immigratie. De kosten voor het overblijven van uw visum bedragen hetzelfde als voor het verlengen van uw visum + een boete van $3,- per dag die u te lang in Nepal bent gebleven.
In het geval u het maximum van 150 dagen per kalenderjaar heeft overschreden kunt u een boete ontvangen van maximaal 50000 NPR boven op de genoemde kosten.

10.  Ik ga vrijwilligerswerk doen tijdens mijn vakantie; mag ik een toeristen visum aanvragen?


Ja u kunt gewoon op een toeristen visum reizen. Op het formulier dat u wordt uitgereikt in het vliegveld wordt u gevraagd wat het doel van uw bezoek aan Nepal is. Op dit formulier kiest u voor de optie "holiday". De "volunteering" optie is bedoeld voor vrijwilligers die rechtstreeks via een grote internationale NGO gaan werken. Enkele voorbeelden: Peace Corps, UNICEF, SNV etc.